- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Sýrovo-brokolicová pánev je vlastně takové jednoduché brokolicové rizoto. Recept je bezmasý a podíl bílkovin v pokrmu zastupuje tvrdý sýr.
Suroviny na sýrovo-brokolicovou pánev
- 120 g rýže (já používám basmati)
- 250 ml vody
- 1/2 brokolice
- 100 g tvrdého sýru (Eidam 30%)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej nebo ghí
- sůl & pepř
- čerstvá petrželka
Postup přípravy brokolicového rizota se sýrem
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno a česnek na plátky. Brokolici si pokrájejte, zbavte košťálu a připravte si jen růžičky. Větší růžičky můžete rozpůlit.
- Cibuli restujte na trošce oleje a jakmile zesklovatí, přidejte česnek a nechte zavonět. Přidejte brokolici, vše osolte a opepřete a restujte 1 minutu.
- K zelenině přidejte rýži a zalijte hrnkem (250 ml) vody. Jídlo přiklopte a poduste zhruba 15 minut, aby rýže absorbovala vodu.
- Jakmile je pokrm hotový, zasypte ho strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou a servírujte třeba ke kyselým okurkám.
Chutnala vám fitness sýrovo-brokolicová pánev? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review